
30 de novembre del 2010
LA CUP DEBAT SOBRE ELS JOVES EN EL SISÈ PUNT DE TROBADA

25 de novembre del 2010
La participació i l’associacionisme, als Punts de Trobada de la CUP
Dintre dels Punts de Trobada que la CUP ha organitzat per elaborar de manera participativa el seu programa per a les Eleccions Municipals de l’any que ve, dijous passat, dia 18 de novembre, es va celebrar, amb el títol “Dibuixem una Vilanova activa, crítica i de tothom”, la sessió dedicada a la Participació i a l’Associacionisme.
D’entrada, els assistents van considerar urgent la reforma del Reglament de Participació Ciutadana vigent per tal del convertir-lo en una eina que permeti una participació real de la ciutadania en els afers públics. Això sí, aquest Reglament no tindrà mai sentit si no se’n fa una interpretació flexible i no hi ha una voluntat política per part del Govern, el qual ha de deixar de veure la Participació com una nosa inevitable i ha d’entendre que és un instrument vàlid i necessari per al funcionament general de l’Administració i que, més enllà, representa un enriquiment del sistema democràtic. Els processos participatius endegats pel Govern municipal en els últims anys són poc útils, massa puntuals, absolutament dirigits i acaben sent, únicament, una via perquè des de l’Administració s’expliqui a la ciutadania el que es vol fer. Aquests processos només tindran sentit quan els ciutadans i les ciutadanes entenguin que la seva participació és important per a la presa de decisions. Els assistents van opinar, a més, que és inútil crear consells municipals si, un cop creats, no són convocats regularment o esdevenen exclusivament un àmbit on rebre informació del Govern municipal.
La segona part del debat va girar entorn de la Informació i de l’Associacionisme. Pel que fa al primer punt, els assistents van destacar la necessitat de més transparència en la gestió del Govern; ha de desaparèixer la por per l’ús que es pugui fer de
Finalment, pel que fa a l’Associacionisme, les conclusions que es van extreure del debat van anar en dos sentits: d’una banda, la necessitat de crear estructures de coordinació fora de l’Ajuntament; de l’altra, la creació d’una “Carta de drets i deures de les entitats”. Amb això s’aconseguiria que totes les entitats poguessin treballar amb més llibertat i seguretat.
Les properes sessions dels Punts de Trobada se celebraran aquest dissabte, 27 de novembre, a les 18h a l’Ateneu Vilanoví (“Dibuixem una Vilanova de joves i de futur”, dedicada a la Joventut: treball, oci, formació i lluita) i el dijous següent, 2 de desembre, a les 20h a Can Pahisssa (“Dibuixem la Vilanova dels drets socials”, dedicada a la formació, la sanitat, l’educació i els serveis socials).
18 de novembre del 2010
DIJOUS A LES 20:00 AL TOC, DIBUIXEM UNA VILANOVA ACTIVA, CRÍTICA I DE TOTHOM

La sessió, que porta per títol Dibuixem una Vilanova activa, crítica i de tothom, estarà dedicada a la participació i l'associacionisme.
Participa!
9 de novembre del 2010
La CUP debat sobre Mobilitat i Medi Ambient
Continuant amb el procés participatiu obert, el passat dimecres dia 3 va tenir lloc el 4t Punt de Trobada de la CUP al Centre Cívic de Mar. Aquesta vegada el debat va tenir com a eixos temàtics la Mobilitat i el Medi Ambient.
La sessió es va iniciar amb una revisió de la situació que ofereix la nostra ciutat pel que fa a la mobilitat activa (bicicleta i vianants). En aquest sentit, es van detectar alguns dèficits (senyalització, itineraris per a infants i de connexió amb l’entorn, seguretat) i, sobretot, es va constatar la necessitat de definir prèviament un model de circulació que tingui en compte les característiques urbanes de Vilanova. També es va posar sobre la taula l’ús dels aparcaments públics existents i la possibilitat de crear-ne de nous de caràcter gratuït.
Quant al medi ambient, es van posar en dubte d’entrada les visions fragmentàries del tema, que sovint no fan més que restar-li importància. Les aportacions concretes, doncs, es van fer sense perdre de vista la gravetat de la situació global. El model de gestió dels residus va ser un dels temes que va suscitar més discussió, per la seva importància mediambiental i pel cost econòmic que suposa per a la ciutat. Així mateix, es va parlar de problemes de contaminació puntuals, de l’estat del fons marí i de la qualitat de l’aigua a la nostra costa.
3 de novembre del 2010
DIMECRES, NOU PUNT DE TROBADA: MOBILITAT I MEDI AMBIENT
